pondelok 22. augusta 2016

Návod: Tomb Raider - City of Vilcabamba

City of Vilcabamba


Počet secretov: 3
Počet kryštálov na ukladanie: 2
Počet nepriateľov: 29 (vlky, medvede, netopiere)
Počet predmetov: 12 (malé lekárničky, veľké lekárničky, náboje do uzi, brokovnice a magnums)


V momente ako prejdete otvorenou bránou sa na vás vrhne svorka vlkov, po tom ako ich všetkých postrieľate sa môžete vydať chodbou napravo od dverí z predošlého levelu, ktorá pokračuje okolo celého mesta. Po chvíľke vojdete do presvietenej miestnosti s trochou zelene a jedným vlkom. 



Pokračujte ďalej chodbou napravo. Hneď ako vstúpite do chodby sa na vás zosypú tri netopiere, žiadna námaha 3 rany a 3 netopiere sú dole, za predpokladu že Lara dobre namierila. Ak budete mať možnosť tak nikam neodbočujte a pokračujte stále rovno. Skončíte v rohu tmavej chodby kde vás prepadne ďalší vlk. Nezabudnite si vziať malú lekárničku, ktorá sa skrýva v zeleni. Ak chcete môžete už vstúpiť na priestranstvo so studňou alebo pokračovať ďalej ak chcete zabiť všetkých nepriateľov. Ak ich chcete teda všetkých postrieľať pokračujte rovno a ignorujte dve odbočky, ktoré budete mať po ľavej strane. Hneď ako prejdete za druhú narazíte na skupinku 5 netopierov.


Pokračujte ďalej za roh a odbočte vľavo, vyskočením sa spustia ďalšie dva netopiere. Pokračujte až kým nevyjdete na "kamennom námestí" so studničkou.  Vydajte sa napravo do akéhosi chlievu, alebo stajní a hneď ako vojdete utekajte von s vytasenými zbraňami a zabite medveďa. Vráťte sa späť do stodoly a vyskočte na platformu. V pravo v rohu sa nachádza druhá malá lekárnička.

Choďte spať na námestie a skočte do studne. Preplávajte chodbou a vydajte sa doprava. Hneď ako sa doplavíte do miestnosti so stĺpmi, plávajte do ľavého rohu vzadu odkiaľ ste prišli. Na stĺpe je páka, ktorá otvára dvere od prvého secretu. Po skončení krátkej ukážky ako sa otvorili tajné dvere, ihneď plávajte späť z kade ste prišli, ale neodbáčajte, pokračujte rovno ďalej a odbočte až na konci. Vynoríte sa v miestnosti so sochami (asi hadov ???) a vytiahnite sa na okraji oproti nim. Vpravo ste predtým otvorili dvere do malej miestnosti kde sa nachádza secret #1, vezmite náboje do magnums a malú lekárničku.



Vyjdite z miestnosti a znova skočte do vody a plávajte na miesto kde ste pod vodou prehodili páku, v úplne opačnom rohu napravo je ďalšia páka. Jej prehodením otvoríte padacie dvere nad vami. Vytiahnite sa a našli ste secret #2 - malú lekárničku naľavo od dverí. Napravo od nich je páka ktorá ich otvára. Prejdite dverami a ste znovu na našom známom námestí.


Tentokrát sa vydáme rovno a doľava, keď uvidíte páku pristúpte k nej a prehoďte ju. Otvoria sa vedľa vás dvere, vybehnite po schodoch a preskočte na druhú stranu do druhej budovy. Zoskočte dole ale neskáčte, dopadnete na plošiny, ktoré sa prepadajú. Nezastavujte a rýchlo preskočte na druhú stranu, vezmite veľkú lekárničku a spustite sa dolu. V stene kde bola i lekárnička je posúvateľný blok. Ak sa vám z nejakého dôvodu lekárničku nepodarilo vziať, vytiahnite si blok von a vyštverajte sa tam pomocou neho. Inak ho tlačte dnu až kým sa nedostanete do ďalšej miestnosti. Preskočte blok a zostreľte netopiera, nelezte však ešte hore. choďte dozadu ku keramickým nádobám. Vľavo zoberte strieborný kľúč a na druhej strane napravo vezmite zlatý idol. Teraz sa môžete vyšplhať pomocou bloku hore. Zabite pár netopierov a môžete si uložiť hru pomocou kryštálu pokiaľ hráte na PS. potom pokračujte ďalej za roh a napravo od tunelu, ktorý sa spája s námestím je veľká lekárnička. Spustite sa tunelom dolu a po vyjdení na námestie odbočte vľavo pomedzi sochy zarastenou chodbou až k dverám, ktoré treba odomknúť pomocou nášho strieborného kľúča.


Hneď za dverami je krátka chodba zo šípmi a za ňou skupina vlkov. Hneď od vstupu je jeden naľavo a jeden na pravo, pri pokračovaní, budú znovu po oboch stranách a jeden na schodoch. Po ich zabití môžete kľudne vybehnúť po schodoch. Je dostupná iba cesta, cesty napravo od nej sú obe zatvorené.

Vydajte sa teda naľavo. Prejdite chodbou, hore po schodoch a vyskočte na platformu pred vami. Z nej preskočte s rozbehom šikmo oproti. Znovu vyjdite po schodoch s vytiahnutými zbraňami a zostreľte netopiera. Preskočte s rozbehom oproti a vyjdite po ďalších schodoch, po vstúpení do miestnosti dajte dole ďalšieho netopiera a vezmite v pravom rohu malú lekárničku. Potom prejdite k páke na stene oproti lekárničke naľavo od východu a prehoďte ju. Otvorili sa dvere úplne napravo. Vyjdite opatrne von a naľavo ako ste si vyšli sa spustite dolu. Za vami sú náboje do brokovnice, a keď sa spustíte nižšie dole rohu pod previsom malá lekárnička.


Spustite sa znovu dolu a tentokrát sa vydajte dverami napravo, ktoré ste otvorili. Táto miestnosť bude podobná. Vyjdite teda po schodoch a hneď za nimi sú padacie plošiny choďte úplne dozadu k stene a s rozbehom a zachytením sa vytiahnite na plošinu pred vami. V tejto miestnosti sa dá vyjsť viacerými spôsobmi ale ja idem nasledovne: vyskočte na plošinu hneď pred vami, otočte sa vytiahnite sa na ďalšiu. Z nej preskočte s rozbehom na plošinu viac napravo. Znovu sa otočte a preskočte ku schodom. Pri vstupe na schody zastreľte netopiera a pokračujte po nich hore. Po prejdení do miestnosti je napravo na stene páka, prehoďte ju a otvoríte ňou stredné dvere. Vyjdite opatrne von a naľavo od východu je kryštál na uloženie hry. Spustite sa však dole napravo a pokračujte až dolu k dverám.

Za dverami choďte opatrne, pretože bude postupne spúšťať mechanizmus pasce, ktorá funguje na princípe sekier, ktoré sa húpu zo strany na stranu. Prejdite až na koniec a prehoďte páku napravo, prepadne sa pod vami zem a spadnete do vody. Kúsok preplávajte začnite plávať hore, namiesto vynorenia však pokračujte v plávaní tunelom napravo od vás, keď prídete nakoniec vytiahnite sa a pokračujte po schodoch. Po skončení schodov sa naľavo nachádza páka. Prehoďte ju a otvoria sa vám mreže na vstup do ďalšieho levelu, stále je však blokovaný kamennými dverami, ktoré sa odomknú pomocou zlatého idolu. najskôr však zabite medveďa. Podľa možností zhora, ak sa vám to nedarí zoskočte dolu.



Z miesta, z ktorého ste sa mali pôvodne prísť cez mreže sa vydajte za stĺpy naľavo a pokračujte cez chodbu po schodoch. Oproti schodom sa nachádza páka pomocou ktorej môžete zastaviť sekery, asi pre prípad že by ste obišli zlatého idola a nemohli sa dostať do ďalšieho levelu. Za schodmi však zahnite vpravo za stĺp a pokračujte touto skrytou chodbou opatrne dolu. Až sa spustíte dolu nájdete na zemi secret #3 - náboje do uzi.


Vráťte sa naspäť do miestnosti kde ste predtým zabili medveďa a podíďte napravo k mreži, ktorú ste predtým otvorili pomocou páky a vložte do otvoru zlatý idol. Otvoria sa vám dvere do ďalšieho levelu.

« Caves     -     Lost Valley »

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára