utorok 9. augusta 2016

Návod: Tomb Raider - Caves

Caves


Počet secretov: 3
Počet kryštálov na ukladanie: 1
Počet nepriateľov: 14
Počet predmetov: 7 (malá a veľká lekárnička)


Po skončení ukážky sa nachádzate v jaskyni. V inventári okrem kompasu a pištolí nič iné nenájdete. Môžete sa teda vydať rovno po stopách v snehu. Dostanete sa do miesta kde zo stien trčia také menšie valčeky - pasca - hneď ako sa priblížite, začnú z tade lietať šípy oproti na stenu. Síce vám to veľa zdravia neuberie, ale i tak je lepšie sa im vyhnúť. 

Pokračujeme ďalej do miestnosti, kde sa nám kamera upriami na výklenok do ďalšej miestnosti, pokračujte však rovno, až k stene. 

Pokračujte ďalej


Momentálne sa v našej blízkosti nachádza Secret #1, k nemu sa dá dostať dvomi spôsobmi. Buď to spravíte ako ja a na šikmú plochu vyleziete zozadu, skĺznete, odrazíte sa, zachytíte a následne sa do výklenku vytiahnete, alebo prídete spredu k výklenku, skočíte dozadu a potom je to už to isté. Vezmite malú lekárničku, spustite sa dolu a pokračujte na miesto kde vám predtým ukazovala kamera.



Vyšplhajte hore a vytiahnite zbrane, budete ich potrebovať na 3 netopierov. Predtým ako budete pokračovať ďalej všimnite si že sa dá odbočiť doľava. Možno to na prvý pohľad vypadá na slepú uličku, ale nie je, vpravo hore sa dá vytiahnuť k Secretu #2. Musíte však stáť čo najviac vľavo oproti stene a vytiahnuť sa pomocou tlačítka akcie, výskok a zachytenie vám nepomôže. Hneď ako sa vytiahnete, tak si prichystajte zbrane na ďalšieho netopiera, vezmite ďalšiu malú lekárničku. Vráťte sa namiesto, kde ste zabili troch netopierov a pokračujte ďalej.



Objavíte sa v miestnosti, v ktorej máte možnosť vidieť prvú zeleň. Pokračujte dolu a doľava okolo jaskynného stĺpu. Pokračujte rovno a prehoďte páku, ktorá otvorí dvere vedľa vás, Vojdite do miestnosti a vytiahnite zbrane aby ste zabili ďalšieho netopiera. Napravo od vstupu do miestnosti máte možnosť vidieť koniec levelu. My však pôjdeme naľavo a vytiahneme sa. Chodbou sa dostaneme do miestnosti s dvomi mostmi. Zoskočte dole, zabite dvoch vlkov a buď môžete prejsť na koniec miestnosti vpravo po mostoch, alebo sa vytiahnite iba na druhý most. 


Práve ste sa dostali do miestnosti s priepasťou uprostred, a pokiaľ hráte na PlayStation tak sa tu nachádza aj Save Gem. Zostreľte medveďa dole, ak nechce vyliezť tak sa spustite do priepasti no dávajte si pozor. Ak ste medveďa zabili zhora, tak sa spusťte dolu. Ešte však zbrane neodkladajte lebo za rohom vás čakajú dva netopiere. V chodbe môžete vidieť na zemi štvorec s inou textúrou, slúži ako spínač, ktorý otvára tajné dvere späť do miestnosti s mostami. Predtým však vezmite malú lekárničku vľavo za spínačom, potom sa vráťte cez most znova do miestnosti s priepasťou. 


Preskočte cez priepasť a naľavo za stĺpmi nájdete ďalšiu malú lekárničku. Pokračujte dolu po schodoch a zabite dvoch vlkov. Napravo od schodiska vezmite malú lekárničku.

Vyšplhajte smerom k dverám, ale nechoďte k nim, zemierte do ľava, kde pred vami uvidíte zarastenú plošinu, preskočte s rozbehom a po dopade vstúpte do miestnosti napravo. Toto je Secret #3, vezmite veľkú lekárničku a choďte naspäť.




Vyskočte na schodisko napravo od dverí a prehoďte páku. Pozor, tieto dvere sú časované, čiže sa k nim musíte rýchlo dostať, ľahko sa môže stať, že sa vám zavrú pred nosom. Zoskočte dole naľavo od páky a vylezte na plošinu z nej už ľahko vyskočíte k dverám a prejdete nimi.

Za nimi vás čaká schodisko, ale tentokrát s pascou. Jedná sa znovu o šípy. Na konci v malej miestnosti bude vlk zabite ho a stúpte na popraskanú textúru. Prepadnete sa do poslednej miestnosti v tomto leveli. Ak náhodou skĺznete dolu dajte si opäť pozor na šípy. Vydajte sa však cez prechod ďalej a preskočte na druhú stranu. Uvidíte veľkú lekárničku, vybehne však na vás vlk tak ho rýchlo zabite a je vaša. Z miestnosti odkadiaľ vybehol je páka, prehoďte ju a budete vidieť ako sa vám otvoria ďalšie dvere. Skĺznite dolu, prejdite nimi a úspešne ste zvládli prvý level. :)



Ak vám návod pomohol kľudne dajte vedieť, prípadne čo sa vám nepáči alebo ak máte nejaké nápady ako ho vylepšiť môžem ich zvážiť. :) 


2 komentáre:

  1. Tvůj návod se mi moc líbí! Přijde mi i takový přehlednější, než můj. Ten můj je takový chaotický a je těžké se v něm vyznat :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snažil som sa :) Ďakujem :D

      Napriek tomu nie som s tým spokojný a príde mi to ako nepodarený pokus. Tvoj sa mi páčil viac :D

      Odstrániť